Logótervezés / Logó készítés

LOGÓTERVEZÉS

A logótervezés egy összetett és nehéz folyamat.

“A jó design jó kommunikációval kezdődik!”.

A mondatot úgy folytathatnánk, hogy az üzleti életben a jó kommunikáció pedig egy jó logóval kezdődik. Nem csupán grafikai tervezést igényel, hanem a tervezés folyamatát megelőzően egy alapos piackutatást és a kommunikációs stratégia kialakítását is!

A jó logó olyan vizuális eszköz, amely

  • közelebb viszi a vállalatot a vásárlóhoz és a cég dolgozóinak elképzeléseit, filozófiáját közvetíti.
  • Egyedi és jól megkülönböztethető, de sok tévhittel ellentétben egyáltalán nem szükséges, hogy megjelenítse a cég tevékenységét.

Jó, ha inspirálódunk versenytársaink logóiból, de arra ügyeljünk, hogy semmiképpen ne legyünk egy a sok közül!

Már a tervezés során ügyelnünk kell rá, hogy a logó ne legyen túl bonyolult, minél több felületen és formában felhasználható legyen. Lehetőleg alakítsunk ki vertikális és horizontális nézetet is, jól mutasson színes, illetve egyszínű változatban, fekete és fehér háttér előtt elhelyezve is. A logót minden esetben úgy tervezzük meg, hogy ne legyen túl aprólékos, nyomdai és webes felhasználás során is alkalmazható legyen.

Kíváncsi vagy arra, hogy a Google hogy tervezte meg a logóját? Akkor kattints ide!

Cégünk logója soha nem nekünk, vagy a dolgozóinknak szól, hanem egyértelműen vásárlóinknak, így az a legfontosabb, hogy az Ő számukra legyen figyelemfelkeltő, az Ő elvárásaikhoz igazodjon! Ne ragaszkodjunk a saját ízlésünkhöz és elképzeléseinkhez, inkább ismerjük meg a vásárlókét és az alapján alakítsuk ki logónk végső formáját!

Logó tervezési megbízás esetén a közös munkát minden esetben egy közös elbeszélgetéssel kezdjük meg ügyfeleinkkel, ahol igyekszünk feltárni az igényeket, megismerjük a célcsoportot és annak szokásait, az érintett piacot, valamint a megrendelő cégének felépítését, hitvallását. Miután minden, számunkra fontos kérdésre megkaptuk a választ, 3 eltérő logó tervet készítünk a hallottak alapján, melyből ügyfelünk szabadon választhat. A választott logón ezután még elvégezzük a szükséges korrekciókat, módosításokat, majd azt követően nyújtjuk át a megrendelőnek vektorgrafikus és pixelgrafikus változatban.

Egyszerű formák, egyedi betűtípusok és jellegzetes színek használatával érjük el azt, hogy az általunk készített logók könnyen beazonosíthatóak, megjegyezhetőek legyenek és a vásárlók fejében a logó egyet jelentsen a brand-el! Számunkra ez egy tudatos tervezői munka és a tervezés során semmi nem történik véletlenül, minden lépés tudatos tartalommal bír! Amennyiben felkeltettük érdeklődését, keressen minket elérhetőségeinken, vagy az alábbi levelező felületen!

 

 

 

Kérdése van?

Küldjön nekünk üzenetet!

palyazat