Csomagolástervezés

CSOMAGOLÁSTERVEZÉS

A csomagolástervezés valóban nagyon fontos, akár döntő szerepe is lehet a csomagolásnak a vásárlási folyamatban, hiszen csupán pár pillanat áll a termék rendelkezésére, hogy meggyőzze a vevőt arról, hogy ne a “szomszédot” válassza, hanem Őt emelje le a polcról! A csomagolásnak nem csak szépnek kell lennie, hanem ki kell tűnnie a tömegből!

Csomagolástervezésre különböző okok miatt kerülhet sor. Előfordulhat, hogy egy már létező termék csomagolása esik át “ráncfelvarráson”, de az is lehet, hogy egy teljesen új termék legelső csomagolását kell megterveznünk. Bizonyos esetekben pedig egy termékcsalád meglévő tagjai mellé kerül be egy kiegészítő termék, amit a termékcsalád többi tagjának külleme alapján kell megterveznünk. Ilyen esetben a korábbi csomagolásoknál felhasznált arculati elemekhez kell ragaszkodnunk.

“A jó csomagolás eladja a terméket”, szokták mondani!

Amire mindig ügyelünk kell a csomagolástervezés során:

  • A csomagolást minden esetben úgy kell kialakítani, hogy könnyen beazonosítható legyen a márka, sőt a csomagolás építőleg hasson a brand-re, tartalmazzon minden fontos információt a termékkel kapcsolatban.
  • A csomagolás mindig növelje a termék presztízs érékét és általa termékünk tökéletesen különüljön el a versenytársak termékeitől!

A csomagolás túlmutat a design-on, ez a legelső kommunikációs csatorna, amivel vásárlóink találkoznak! Éppen ezért nagyon körültekintően kell eljárnunk az egész tervezési folyamat során és azt megelőzően! Arról, hogy mi pontosan a design szerepe a csomagolásban, erre az oldalra kattintva olvashat.
Részletes igény felmérés és személyes egyeztetés előzi meg a tervezés folyamatát! Ügyfeleink segítségével meghatározzuk a termék célcsoportját, a potenciális vásárlók csoportját, valamint piaci vetélytársaik termékpalettáját, az általuk forgalmazott termékek előnyeit és hátrányait. A kapott végeredmény alapján 3 eltérő csomagolás tervet készítünk, melyek közül ügyfelünk kiválasztja az elképzeléséhez és elvárásaihoz legközelebb álló terveket. Ezt követően a kiválasztott tervet tökéletesítjük egészen addig, amíg ki nem alakul az ügyfél és a márka számára legmegfelelőbb csomagolás.
Amennyiben felkeltettük érdeklődését, keressen minket elérhetőségeinken, vagy az alábbi levelező felületen!

Ha szeretné tudni kikkel fog együtt dolgozni, akkor kattintson ide!

 

Munkatársaink rövidesen keresni fogják, hogy részletesen egyeztessék Önnel igényeit!

csomagolástervezés

Kérdése van?

Küldjön nekünk üzenetet!

palyazat